І ти, Бруте? Як і чому львів’яни переходять із різних професій в ІТ

1
Updated on

Сьогодні їх вже 40 (плюс п’ять за останні кілька місяців). Для новачків, які не мають достатньої базової підготовки, в квітні ми запропонували програму IT-Fundamentals for Ukrainian Switchers без вхідного тестування. Опанувавши її, новачки можуть обрати професійний напрям та реєструватися на класичні програми EPAM University, які включають згадане стажування. Звичайно, війна вплинула на індустрію та залучення в компанію молодих фахівців. На початку ми на короткий період призупинили переведення випускників програм ЕРАМ University на проєкти.

Бо не треба перейматись побутовими питаннями (офіс, печеньки, команда, тощо). Допоможемо, підкажемо і знайдемо твій напрямок в сфері IT. Залишай заявку для безкоштовної консультації або запису.

  • І кажу лише про те, що, можливо, існують й інші шляхи.
  • На ринку праці вже довгий час живе стереотип, ніби гідну роботу можна отримати лише маючи досвід від кількох років і більше.
  • Коли ми йшли на війну, долар був по 8 грн, а коли повернулися, — по 16.
  • Не варто всюди шукати якусь підставу.

Якраз «вкусная маржа», «вкусная вакансия», «вкусный девайс», і т.п. — то і є бунт не тільки проти словників, а й проти здорового глузду. Ого, тоді значить це ще одна фірма, бо та на іншу літеру починалась.

Telegram запустить преміум-підписку з розшифровкою аудіоповідомлень

Але велика кількість ІТ компаній і хитрість людей бажаючих «войти в айти» привела до того що як тільки джун відпрацював рік він вже шукає роботу в сусідній компанії на більшу ЗП. Це звичайно логічно, але виходить що інвестиція яку в нього зробила перша компанія повністю втрачена. У обох випадках чогось реально навчитися можна лише на основі реальної роботи. Є винятки серед профі, які здобули необхідні і правильні знання/вміння абсолютно самостійно, але краще не розраховувати на свою унікальність, і влаштуватися роботу як омога швидше. Тому ціль номер один – знайти роботу. І всю свою стартегію розвитку треба будувати виходячи з цієї цілі – це заощадить час і зусилля.

чому джунів не беруть на роботу

Також користуйся для пошуку роботи LinkedIn, сайтами work.ua та robota.ua, Indeed, телеграм-каналами та старим добрим «сарафанним радіо». Гарна новина в тому, що на позицію QA не просто потрібні спеціалісти, а й відкриті вакансії для джунів. Це крутий колектив, як би шаблонно це не звучало, але так і є. 89% працівників нашої компанії під час щорічного опитування відповіли, що найбільше у компанії їм подобається дружня атмосфера, підтримка та допомога. Звичайно, є випадки, коли людина після закінчення курсів одразу отримала роботу.

Відповідь від tim 12.10.2016 13:24:40

Щодо навчальних можливостей для молодих спеціалістів, SoftServe IT Academy має відкриті програми стажування для C# (.NET), Ruby спеціалістів. Також наявні зараз базові технічні курси для початківців, 20% навчальних місць на яких безкоштовні. Для junior-спеціалістів актуальний також формат марафонів, це курси для тих, хто має теоретичні знання і хоче швидко покращити практичні навички. В нашій академії плануються такі марафони по Java, C# (.NET), Python, React. Ці формати також мають безкоштовні місця для участі. Джун по означенню то вже корисний член команди.

Але тепер цих компаній менше, тобто кількість вакансій скорочується, а критерії відбору стають жорсткішими. Отже, конкуренція зросте в рази й роботу отримають найбільш перспективні кандидати. Наразі Levi9 має декілька відкритих вакансій для джунів.

Лайк не ставлю через використання слова “вкусный” до неїстівних речей. Мислиш правильно, але ідеї пропонуєш шкідливі. Я зараз більше в іншу сторону розвиваюся, але вчити мови — це круто. Коли це все почаналось, я працював в Черкасах. Тому все бачив і слідкую за успіхами.

Пріоритет будь-якої компанії — зберегти роботу наявним співробітникам. В цілому, якщо подивитися на запропоновані вакансії на ринку, то компанії зараз шукають спеціалістів курс Мобайл рівнем middle/senior. Брати новачка та інвестувати в його навчання зараз мало у кого є бажання та ресурси. Зіставте свій професійний портрет з вимогами роботодавців.

Ділися або не палися

Але врахуй, що проджекту потрібно на високому рівні володіти англійською. Раджу присвятити цьому більше уваги, адже це ваше обличчя, по якому вас «зустрінуть» ще до особистого знайомства. Щодо основних технологій та мов програмування сказати важко, тому що більшість компаній використовують декілька мов програмування.

чому джунів не беруть на роботу

На цьому відсотку люди будують бізнес-імперії. Початківець без досвідуне здатний до продуктивної роботи. І «Початківець Міддл», якщо ми погоджуємося використовувати цей термін, — це людина з досвідом роботи 3-5 років. Компанії вже зрозуміли, що підхід “я плачу державі податки, значить, нас мають забезпечити кадрами” не працює. Часто вони беруть питання підготовки спеціалістів у свої руки. У нашій компанії є вакансія без досвіду роботи, звертайтесь.

На границе с Румынией завершили реконструкцию КПП “Дьяковцы” (ФОТО)

А на роботі знання і вміння здобуваються на порядок краще і швидше. В LinkedIn та Facebook все частіше можна побачити публікації від кандидатів, які вже довгий час безуспішно шукають роботу та майже зневірилися на цьому шляху. Щороку університети випускають 12 тисяч спеціалістів, а навчальні центри — понад 20 тисяч слухачів.

чому джунів не беруть на роботу

Усуньте причини, з яких співробітники не хочуть працювати з джуніорами. Для цього необхідно провести велику роботу, наприклад, знайти мотивацію для наставників. В https://wizardsdev.com/ Pingle Game Studio планово наймає джуніор-спеціалістів. З початку року ми найняли 18 Junior делівері спеціалістів. Наразі відкрито 9 нових вакансій для джунів.

Відповідь від cheappi386 13.10.2016 11:17:05

Просто імхо це якийсь lose-lose зараз. Компанії втрачають можливих працівників бо не хочуть отримати збитки, а купа бажаючих людей так і не знаходять роботу. Такі контракти — потенційне зло, бо можна змусити людину займатися самою гіршою роботою, за найменші гроші, без права піти. Так можна посадити джавіста за PHP проект, потім змусити підлогу мити, куди ж він дінеться, контракт. І мотивація та віддача такого спеціаліста, в якого ще вчора «горіли очі» буде відповідною.

Кого українцям дивитись у YouTube: добірка каналів про війну та переселенців

Керівники, власники ІТ компаній “родом з СРСР”, більшість у віці років. Вважають, що працівник сам має приїхати у велике місто і конкурувати з такими само “подаванами” за житло і робоче місце. На заході є форма співпраці, коли компанія дає об’єм роботи надійному програмісту-агрегатору, який розподіляє цей об’єм роботи(замовлення) на команди, віддає на аутсорс.

Втім, застосування джунов в якості додаткового джерела обігріву в країнах з холодним кліматом може виявитися перспективним напрямком альтернативної енергетики. Джун любить історії про жадібні компанії, які наживаються на початківців». Гіпотезу, що наживаються, строго говорячи, на тому, хто платить гроші за фальшивого сениора, він зустрічає круглими очима. Для того щоб створювати теми та надсилати повідомлення вам потрібно Зареєструватись.

А така політика лише у нас, чи в інших країнах такий же підхід? Там, наскільки я розумію, немає такого дикого напливу в IT, а працювати теж треба. Я гадаю, що у вас неприязнь на підсвідомому рівні. Ви в них бачите потенційних конкурентів через пару років.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *